Deel 07. Brixham

Ik was op school toen de oorlog gedaan was en als het schooljaar uit was moest ik naar Brixham want het schip was daar terug. Wij woonden voorlopig boven een pakhuis in middle street, en ‘snacht werd men wakker van de ratten. Mijn vader liet het schip gans overhalen om het in orde te hebben voor de terug vaart naar België. Alles werd ingeladen en wij vaarden terug in konvooi met andere schepen, deden in de avond Weigmouth, Cowes en Dover aan om gedurende de nacht niet te varen. Mijn moeder en ik zijn met het schip mede gegaan.

Wij waren terug in Oostende na vijf jaar afwezig te zijn, ons huis was wat beschadigd  maar niet veel . De familie in België hadden er voor gezorgd en de meubels van gans de familie naar Kortrijk gedaan zodat wij alles terug hadden.

Na enkele maanden te varen werd het schip afgekeurd door de zeevaart inspectie zonder er naar te zien, alleen maar de papieren en de ouderdom. Er waren toch genoeg nieuwere schepen van gedurende de oorlog. Alzo eindigde de loopbaan als visser voor mijn vader voor een lange tijd.

Klik hier om terug te keren naar het begin.