Arne Pyson over prins Albert aan boord van een RMT ferry

Als cabinesteward was het steeds mijn taak om alle V.I.P.’s aan boord ingescheept, te bedienen. Waaronder ook ontelbare keren Zijne Majesteit, toen nog Prins Albert. Of in het scheepsrestaurant of in Zijn privé hut aan boord.
Het lievelingsgerecht van “Monseigneur” was, zoals steeds, gebakken Ostendse zeetong, gesmolten boter, gekookte aardappelen en mineraal water als drankje.
Op een avond afvaart uit Oostende, moet ergens januari jaren 80 geweest zijn, had ik de eer Zijne Hoogheid te dienen in luxehut n°1. Na het afruimen en tekenen van de rekening, vroeg ik of er nog iets verder gewenst was. Eventueel bij aankomst in Dover wat koffie of zo. “Neen dank u ”zei Monseigneur” …. maar… steward brengt misschien nog maar een flesje mineraal water a.u.b.” Zo gezegd zo gedaan. Later bij terugkomst in de thuishaven merkte ik bij het opmaken van mijn kassa een tekort van 17 Bf. op. Toen wist ik het, inderdaad het extra flesje water van luxe hut n°1 stond niet op de rekening. Want de bon was ervoor al getekend door zijn bodyguard.
Ik betaalde die dan maar zelf uit mijn eigen beugel.
Dus wie kan zeggen, dat hij eigenlijk nog, 17 Bf tegoed heeft van zijn vorst?