Collectie

http://www.oostende.be/media/templates/archiefbankbuttons//archiefbankbuttons_02.gifhttp://www.oostende.be/media/templates/archiefbankbuttons//archiefbankbuttons_03.gifhttp://www.oostende.be/media/templates/archiefbankbuttons//archiefbankbuttons_04.gifhttp://www.oostende.be/media/templates/archiefbankbuttons//archiefbankbuttons_05.gif

Welkom op de Archiefbank van Oostende

De Archiefbank Oostende is het digitale geheugen van het Stadsarchief van Oostende.

Het Stadsarchief beheert in de eerste plaats het archief van de stedelijke diensten: akten van de burgerlijke stand, gemeenteraadsdossiers, dossiers van het College van Burgemeester en Schepenen, jaarverslagen, bouwdossiers, personeelsdossiers, milieudossiers, boekhoudkundige stukken, dossiers i.v.m. openbare werken, stadsgebouwen, verkavelingen, wijkraden, enz.  

Daarnaast beheert de dienst Archief ook nog een aantal archieven en verzamelingen van andere archiefvormers: kerkabrieken, verenigingen, particulieren en families. 

De Archiefbank Oostende is hét instrument bij uitstek om al dat archief op een overzichtelijke manier toegankelijk te maken en te presenteren.

Klik hier voor meer praktische info over de Archiefbank Oostende.

Klik hier voor meer informatie over de geschiedenis van het Stadsarchief.