03. Hôtel d'Allemagne

1869 was ook op ander gebied een wonderjaar. Hij huwde dat jaar met de 12 jaar oudere Anna Maria Rau uit Mainz en was medestichter van de Internationaler Verein der Gasthofbesitzer (met als zetel Keulen). In 1870 werd zijn enig kind Augustine Christine geboren.

In het begin kreeg Auguste af te rekenen met gevoelige verliezen ten gevolge van de Frans-Duitse oorlog, maar al snel kreeg hij hoge gasten. Als fervent royalist onderhield hij ook nauwgezet zijn contacten met het vorstenhuis.

Door de uitbreiding van de stad na de afbraak van de stadsmuren en het succes van de dijkhotels zocht Auguste een nieuwe locatie voor zijn hotel. Op 31 mei 1876 verhuisde hij naar de Kaaistraat, waar hij het oude Hôtel des Bains omdoopte in Hôtel d’Allemagne. Onder zijn beheer zou het decennia lang een bloei kennen tot het einde van de Belle Epoque.









In een brochure uitgegeven door Stracké wordt het hotel als volgt omschreven:“L’Hôtel d’Allemagne est une des bonnes et des plus anciennes maisons de la ville; il est fréquenté surtout par une clientèle Allemande et Anglaise. Ses prix fixes de pension à frs. 12.50 par jour, sa cuisine excellente et ses vins irréprochables lui ont acquis une clientèle assidue.” (Souvenir d’Ostende et des Etablissements Stracké, s.d.)

Klik hier om verder te lezen