Bekijk deze mail online
top nieuwsbrief


Welzijn en Armoede Platform Oostende 002 7 november 2014    

Nieuwsbrief    

Tweede Babybeurs op 29 november


Ook dit najaar kunnen toekomstige ouders met allerlei vragen over de komst van hun kindje terecht op de tweede editie van de Babybeurs. Opnieuw staan heel wat organisaties er klaar met nuttige informatie en kan er deelgenomen worden aan toffe workshops. Deze editie kan elke bezoeker er ook speelgoed op de kop tikken en ontvangt iedereen bovendien een leuk babypakket.

De Babybeurs is er voor iedereen die in Oostende woont en binnenkort een kindje verwacht!

Kom zeker een kijkje nemen op de Babybeurs op zaterdag 29 november!

De Babybeurs vindt plaats op 29/11/2014 van 10.00 uur tot 16.00 uur in het Vesaliusinstituut,  Leffingestraat 1. Gratis toegang.

tweede babybeurs

Erkenning voor Huis van het Kind


Op basis van het ingediende dossier bij Kind en Gezin werd aan het Huis van het Kind Oostende zowel een erkenning als subsidiëring toegekend. Na de afloop van het pilootproject in 2012 had het lokale samenwerkingsverband hiervoor een aanvraag ingediend. Nu mogen we vanaf 1 november 2014 definitief de naam en het logo gebruiken, vanaf 1 januari 2015 krijgt onze stad een subsidie om haar Huis van het Kind verder uit te bouwen! Meer informatie volgt.

Huis van het Kind, Edith Cavellstraat 54-56.

huis van het kind

Open-huis-dag in De Takel


Op vrijdag 21 november zet het centrum voor jeugdzorg De Takel de deuren open voor het grote publiek. De Takel biedt met een dagcentrum, een jeugdhuis en een crisisopvang een gevarieerd aanbod aan jeugdzorg.

 

Open-huis-dag De Takel, Elisabethlaan 221, vrijdag 21 november van 15.00 tot 20.00 uur.

Tel: 059 70 20 81

logo de takel

De Wegwijzer: zitdag op vrijdag valt weg


Vanaf 7 november tot eind juni valt de open zitdag van de Wegwijzer op vrijdagochtend weg. De krappe personeelsbezetting en de sterk stijgende vraag zorgen voor te lange wachttijden op momenten dat er slechts één onderwijsbemiddelaar aanwezig kan zijn.

De open zitdagen op maandagnamiddag van 14.00 tot 17.00 uur en op donderdagvond van 16.00 tot 19.00 uur blijven gewoon verder bestaan.

 

de wegwijzer

Nieuw dagverzorgingscentrum Clemence Wante


Op vrijdag 28 november wordt het gloednieuwe dagverzorgingscentrum Clemence Wante officieel in gebruik genomen. Met deze nieuwe infrastructuur biedt het Sociaal Huis een eigentijdse oplossing voor het feit dat het bestaande dagverzorgingscentrum Alphonse Lacourt te krap geworden was. Het bestaande dagverzorgingscentrum Alphonse Lacourt verhuist dus naar een nieuwbouw een eindje verder langs de Elisabethlaan.

Het dagverzorgingscentrum biedt iedere werkdag een dagbesteding aan zorgbehoevende bejaarden. Met aangepast vervoer worden de mensen opgehaald en teruggebracht. Tijdens de dag is er dan een breed aanbod van verzorging, beweging, activiteiten, gesprekken. Dit gebeurt in groep of individueel, allemaal onder begeleiding van een professioneel team. Over de middag wordt in een gezellig kader een uitgebreid middagmaal genomen.

Clemence Wante was een bemiddelde dame uit Oostende, die in 1937 haar volledige nalatenschap schonk waarmee de vroegere materniteit werd gebouwd die haar naam kreeg. Het is op de site van dit voormalige moederhuis Wante dat in 2003 het woonzorgcentrum Lacourt gebouwd werd.

Op 29 november is er een opendeur voor het grote publiek van 13 uur tot 17 uur. Iedereen is welkom voor een rondleiding, gecombineerd met een natje en een droogje.
Dagverzorgingscentrum Clemence Wante, Elisabethlaan 22.

wante

Drie filmpjes tonen aanbod Sociaal Huis


Vanuit het Sociaal Huis willen we onze dienstverlening zo ruim mogelijk bekend maken aan alle Oostendenaars. We doen dit met begrijpelijke folders, affiches, persberichten of artikels in de Sociaal Huiskrant.

Sinds kort werken we ook met digitale filmpjes, die te bekijken zijn via de website van het Sociaal Huis. Deze zomer blikten twee studenten filmopleiding, Ann Degruyter en Quinten Wyns, drie filmpjes in. Deze filmpjes gaan over 3 verschillen thema's: de toegang tot algemeen welzijnswerk, het aanbod van het Energieloket en het huren van fietsen voor studenten.

De filmpjes zijn te bekijken via deze link:

http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=10477

 

 

 

filmpje
» Algemene Vergadering Welzijn & Armoede Platform (WAP)
» Dinsdag 25 november: Witte Lintjescampagne!
» Geactualiseerde meerjarenplanning van het SHO
» Focus op sociale economie & activering

Algemene Vergadering Welzijn & Armoede Platform (WAP)

Op donderdag 23 oktober vond de derde Algemene Vergadering van het Welzijn & Armoede Platform plaats in De Grote Post. Naast een stand van zaken omtrent het jaarthema "onderbescherming van rechten" werd er het WAP-jaarthema 2015 gelanceerd: sociale werkgelegenheid. Vanuit het WAP wordt er ingezet op een stadsbrede aanpak van dit thema: het Sociaal Huis wil in samenwerking met de Stad en de vele particuliere organisaties die actief zijn op het vlak van sociale tewerkstelling op zoek naar een werkbaar platform rond activering en sociale werkgelegenheid.

dit bericht is gepost op 07/11/14


Lees meer

Dinsdag 25 november: Witte Lintjescampagne!

Dinsdag 25 november is de Internationale dag tegen geweld op vrouwen. Op deze dag start ook in Oostende de Witte Lintjescampagne die duurt tot 6 december. Witte lintjes uitdelen aan collega’s en cliënteel is één iets, wij willen met deze actie onze en jouw stem verder laten klinken.

Een relatie, een gezin zou de plaats moeten zijn waar mensen kunnen thuiskomen en zich veilig voelen. Wanneer thuis een bedreigende situatie of plaats vormt, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de partners en voor de kinderen, die vaak getuige of slachtoffer zijn van het geweld.

Op dinsdag 25 november wordt er verzameld om 11.45 uur aan het museumschip Amandine (Vindictivelaan 35-Z/ Visserskaai).

Dit is een initiatief van SHO, CAW, Stad Oostende, de Lokale Politie en de Provincie West-Vlaanderen.

 

Lees meer




Geactualiseerde meerjarenplanning van het SHO

Op 4 november stelde het Sociaal Huis de geactualiseerde beleidsplanning 2015 voor. Onder het motto "Hervormen = samen werken, slim besparen en investeren" worden verschillende nieuwe initiatieven aangekondigd waarmee het SHO nog beter wil inzetten op zorg en welzijn. Enkele voorbeelden uit deze plannen zijn: werk maken van inkomensverhogende maatregelen, welzijnsgericht activeren en innovatieve projecten in de seniorenzorg.

Lees meer




Focus op sociale economie & activering

Op 4 december wordt aan de Universiteit Antwerpen het boek “Armoede en Sociale Uitsluiting, Jaarboek 2014” voorgesteld. Tijdens het colloquium is er aandacht voor hefbomen voor een meer sociale economie en activering. Inspiratie voor het WAP-jaarthema over sociale werkgelegenheid?

Lees meer




Alle nieuws

v.u.: Guy-Paul Libin - Sociaal huis, Edith Cavellstraat 15, 8400 Oostende, 059/59.10.10 - onthaal@sho.be
Verstuurd naar ##EMAIL## - uitschrijven