Bekijk deze mail online
top nieuwsbrief


Welzijn & Armoede Platform Oostende 5 oktober 2015    

2015 - 009    

Imagine zoekt vrijwilligers voor winternachtopvang


Vanaf 16 november 2015 tot en met 30 maart 2016 voorziet het Sociaal Huis Oostende een winternachtopvang. Sinds dit jaar wordt er ook begeleiding aangeboden en daarvoor doen we een beroep op vrijwilligers.

Vrijwilligers kunnen een handje bijsteken bij de volgende permanentiemomenten:

    • Ochtendshift: Voor de vroege vogels! Helpen het ontbijt verzorgen, de koffie zetten en samen met de gasten de afwas doen.
    • Avondshift: Opvangen en verwelkomen van een 20-tal mensen. De soep opwarmen en uitschenken. Daarna samen met de beroepskracht de bedverdeling organiseren om de avond in te zetten met een vers kopje koffie.
    • Nachtshift: Samen met een tweede vrijwilliger wordt de nachtpermanentie verzorgd, zodat we de nachtrust van iedereen bewaken. De vrijwilligers voor de nachtshift krijgen een vergoeding. 

      Opendeurdag ‘imagine’
      Om de buurt te informeren over de werking wordt op woensdag 14 oktober 2015 vanaf 18.00 uur een opendeur georganiseerd. Buurtbewoners en geïnteresseerden zijn dan uitgenodigd om een kijkje te nemen in het pand.

      Meer info? Neem contact op met Joke Roels, coördinator projectwerking:joke.roels@sho.be

nachtopvang

Oostende helpt vluchtelingen


Dagelijks komt de problematiek van de vele oorlogsvluchtelingen in het nieuws. Oostendenaars steken de handen uit de mouwen en willen hun solidariteit tonen. Ook het Sociaal Huis volgt deze evolutie op de voet en wil dat deze solidariteit waar nodig goed omkaderd wordt.

Op initiatief van het Sociaal Huis werd het meldpunt “Oostende helpt” gelanceerd. Oostenderaars die hun solidariteit willen tonen, kunnen er terecht met vragen, suggestie en voorstellen.Het aantal oproepen en mails bleef tot nu toe beperkt. Vanuit dit meldpunt werd ondertussen een overleg opgestart met verschillende partners: het CAW, het CKG Kapoentje, Kind & Gezin, het Inloopteam, Samen Divers, het FMDO, de dienst Samenleven, Caritas International en andere. Op dit overleg worden afspraken gemaakt om de verwachte instroom van oorlogsvluchtelingen op te vangen en af te spreken welke organisatie kan instaan voor specifieke vormen van hulpaanbod. De komende weken wordt dit verder uitgewerkt met de bedoeling te komen tot een sociaal noodplan.

Met al je vragen, suggesties, voorstellen omtrent hulp voor mensen op de vlucht kun je terecht op het speciaal telefoonnummer 059 59 19 19 of via oostendehelpt@sho.be. Je krijgt antwoord op je vragen of je wordt doorverwezen naar de juiste organisaties.

 

» 17 november: Welzijnscarrousel draait rond sociale economie
» Algemene vergadering lanceert jaarthema 2016
» Trefdag sociaal werk actie netwerk

17 november: Welzijnscarrousel draait rond sociale economie

De tweede editie van de Oostendse Welzijnscarrousel draait helemaal rond sociale economie. Op donderdagnamiddag 17 november zetten maar liefst 21 organisaties hun deuren open tijdens twee bezoekmomenten. Afsluiten doen we met een netwerkdrink. Lees meer




Algemene vergadering lanceert jaarthema 2016

Op de algemene vergadering van het WAP stelt OCMW-voorzitter Vanessa Vens het jaarthema 2016 voor. Verschillende sprekers geven er hun mening over hoe zij zelf verder willen sleutelen aan de sociale economie in onze stad. Ben jij al ingeschreven? Lees meer




Trefdag sociaal werk actie netwerk

Het Sociaal Werk ActieNetwerk wil reageren op actuele thema's en maatschappelijke tendensen en voert actie om sociale grondrechten te verdedigen. Op 8 oktober organiseren zij een trefdag 'Harder en scherper beleid en een solidair sociaal werk'. Lees meer



Alle nieuws

Stadsbestuur Oostende, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende, Tel. 059 80 55 00 - stadsbestuur@oostende.be
Verstuurd naar ##EMAIL## - uitschrijven